RVS waterornamenten van Gardinox, leven in de tuin

Tuin bloeit op met bewegend water 

GARDINOX – De tuin anno nu vraagt om een combinatie van natuur en luxe. Een natuurlijke omgeving is belangrijk maar het design en comfort mogen niet ontbreken. Sterker nog, design moet de aandacht trekken. De tuin verfraaien.

Van een plaatsing in een grote vijver tot een kleine waterpartijen: fonteinen staan in elke tuin goed en zijn niet seizoen gebonden. Water is mooi maar ‘water in beweging’ heeft altijd een grote aantrekkingskracht en doet de tuin leven. Fonteinen verfraaien de omgeving, zorgen voor het rustgevende kabbelende water en voorzien de vijver van zuurstof en gefilterd water.

Gardinox is een Nederlandse fabrikant welke al 15 jaar werkelijk prachtige RVS waterornamenten en watersculpturen produceert. Gebruik van puur RVS, een strakke vormgeving en een origineel design zorgen ervoor dat zij de blikvanger van de tuin zijn.

Het programma omvat o.a. de volgende modellen fonteinen:

*FONTEINSETS*

Fonteinsets met 3 zuilen. Hoge en lage sets, diameter 100 of 140 mm. Deze collectie bestaat uit 4 verschillende modellen: Tubo, Tubo Twist, Quad en Triade. Deze borrelpalen staan gedrieën gewoonlijk gemonteerd op een rooster. Te plaatsen in een vijver, op een waterbassin boven de grond of een kuip in de grond. 

*TUSK*

Pronkstuk uit de collectie van Gardinox is al verschillende jaren watersculptuur Tusk. In de vorm van een gigantische slagtand is de Tusk een waar kunstwerkje. De ‘waterspuwer’ is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes: 600, 800 en 1200 mm. Daadwerkelijk prachtig is het als twee stuks van verschillende grootte naast elkaar worden opgesteld. Te plaatsen in de vijver of juist daar buiten.

*LABYRINTH*

Bekijk waterornament Labyrinth van een andere kant en dit bijzonder kunstzinnige waterloopje blijft je verrassen! Gardinox kiest voor een eigenzinnige vormgeving waarin eenvoud en verwondering samen gaan. Het leuke is dat Labyrinth met een enkele uitstroom puur en simpel is en oogt. Door dezelfde vorm te combineren en de wateruitloop op een steeds andere plaats te zetten ontstaat een waar ‘labyrinth’. Zeker bij de combinatie van vier elementen is er sprake van een watersculptuur waarbij nauwelijks herkomst en uitstroom van de waterstromen zijn te herkennen.

*WATERTAFELS*

Watertafels bestaan uit een vlakke plaat waar het water vanaf stroomt (de Cubix) en een opvangbak  waar de tafel in staat. De standaard watertafel is opgebouwd uit een RVS opvangbak van 1000x1000x400 mm met een dubbel omgezette bovenrand in combinatie met een Cubix-element 770x770x500 mm. Het Cubix-element is voorzien van 4 stelvoetjes. Opstelling kan stekkerklaar worden geleverd. Als het ware mobiel te plaatsen op het terras of in de tuin.

Onze RVS waterornamenten en watersculpturen worden geproduceerd uit RVS kwaliteit AISI 316. Productie vindt volledig plaats in onze  eigen machinefabriek te Hulsel: 100% Nederlands fabricaat.

Neem contact op met Gardinox voor het specifieke informatie of een afspraak in onze showroom te Hulsel (NL).

RVS waterornament

RVS waterornament: Fontein Labyrinth Quattro

Fontein Labyrinth Quattro