Gardinox: products 4 life

Waar men meestal niet bij stilstaat is dat, wat door velen en in de volksmond steevast roestvrij staal wordt genoemd eigenlijk een onjuiste benaming is. Technisch gezien is de juiste benaming ‘roestvast staal’, ook wel afgekort als R.V.S.

Roestvast staal is een legering van 80% ijzer met een aantal toevoegingen zoals chroom, nikkel en molybdeen, die ervoor zorgen dat er een roestvaste huid ontstaat. In het materiaal roestvast staal is er verder nog een keuze uit tientallen verschillende legeringen mogelijk, waarvan de precieze samenstelling de kwaliteit van het materiaal bepaald. De meest bekende en in Europa meest toegepaste roestvast staal soort is RVS 304 (AISI 304, ook wel V2A genoemd), de ‘huishoud’ kwaliteit, en RVS 316 (AISI 316, ook wel V4A genoemd), de zuurbestendige kwaliteit. Standaard produceren wij in de kwaliteit AISI 304, maar op aanvraag is ook 316 mogelijk.

RVS heeft de eigenschap dat het 100% gerecycled kan worden en daarmee erg milieuvriendelijk is. Dat maakt het niet alleen een duurzaam maar ook maatschappelijk verantwoord materiaal. Zoals gezegd zijn er tientallen verschillende RVS kwaliteiten en deze zijn niet allemaal even roestvast. De veronderstelling “roestvrijstaal kan toch niet roesten?!” gaat helaas lang niet altijd op. De RVS soorten die in Aziatische landen worden verwerkt zijn vaak geen AISI 304 (laat staan 316) en kunnen bij buitengebruik toch corroderen. Ook de nabehandeling van RVS is van groot belang voor de corrosievastheid van het materiaal. Hier komt het vakmanschap om de hoek kijken. Er worden vandaag de dag veel producten in “RVS” aangeboden die qua basismateriaal de naam roestvast staal niet waardig zijn of qua afwerking niet naar behoren zijn behandeld. Let daarom op wat u koopt!

De belangrijkste voordelen van RVS van een goede kwaliteit en met een juiste afwerking: het is buitengewoon duurzaam, het is erg onderhoudsvriendelijk en het heeft een perfecte, chique uitstraling. Onze producten zien er na 20 jaar gebruik over het algemeen nog uit als nieuw! Mocht u nog meer vragen omtrent de toepassing van de juiste kwaliteit roestvast staal hebben zijn wij graag bereid u hierover uitgebreid te informeren. Zie ook de pagina ‘Consult’.

Wat betreft de kwaliteit van onze producten streven wij er van zelfsprekend naar om deze geheel volgens uw wensen te realiseren en het afwerkingsniveau te halen zoals door u gewenst. Of u het product nu zelf op komt halen, thuis bezorgd wilt hebben of evt. ook geïnstalleerd, wij zorgen ervoor dat het u in perfecte staat bereikt.

“Products 4 life”: Gardinox producten heeft u voor het leven!