Roestvast staal kan uit zichzelf, d.w.z. van binnenuit, niet roesten. Door invloeden van buitenaf kunnen er onder bepaalde omstandigheden echter wel plekjes ontstaan. Denk hierbij bij aan producten die onder een sproeier met grondwater (ijzerhoudend!) hebben gestaan of een fontein-opstelling waarin stalen koppelingen zijn gebruikt (welke gaan roesten). Het is dus altijd belangrijk om er voor te zorgen dat het roestvast staal niet met andere metalen in aanraking komt welke kunnen gaan roesten.

Zgn. vliegroest (bruine vlekken) zult u in de meeste gevallen aantreffen op producten van inferieure kwaliteit en/of welke een slechte nabehandeling hebben gehad. Helaas worden in veel zaken tegenwoordig producten uit Azië aangeboden die de naam ‘roestvast’ staal in feite niet mogen dragen. Bij gebruik dicht bij zee is het gebruik van RVS kwaliteit minder dan AISI 316 af te raden.

Zeker in een agressieve omgeving (in de nabijheid van water of industrie) is het aan te bevelen om uw producten regelmatig (ook in de winterperiode) schoon te maken met een sopje en enkele malen per jaar te poetsen met de bij Gardinox verkrijgbare Stainless Steel Polish & Cleaner.

Is uw product aangetast kunnen wij dit voor u waarschijnlijk wel verhelpen. Zie hiervoor onze poetsservice.


Tags: , , , , ,

← FAQs